Trainen in de vakantie

Het valt niet altijd mee tijdens de vakantie nog wat te trainen. Toch wil ik nog wel wat nieuwe opnames voor een DVD maken en ook wil ik doorgaan met mijn conditie en versterken van mijn achillespees. Er zijn hier hele mooie plekjes en stijle paden dus de omstandigheden zijn goed. Afgezien van het weer want trainen bij 35′ is geen pretje, erger zelfs riskant.
We zitten hier op een terrein van 23ha met veel hoogteverschil. De toegangsweg alleen al kent een hoogteverschil van 175 meter op ongeveer 2,2km met akelig stijle stukjes er in. Leuk weggetje om wat kracht in mijn benen te trainen. Aan de rand van het terrein ligt een drooggevallen riviertje met mooie grote rotsblokken. Mooi voor opnamen voor een volgende DVD. Een groot deel heb ik nog niet verkend, deels door de temperatuur en deels omdat er best veel klimmetjes in zitten. De eerste keer dat ik dit stukje liep ging het in 50 min. Nu, na ruim een week binnen de veertig minuten. Ik heb vooral veel winst geboekt in de afdaling.

Ben benieuwd wat de komende weken mij gaan brengen.

 

Share

One comment on “Trainen in de vakantie

  1. Uiteindelijk bleek het hardlopen in de vakantie één grote krachttraining te zijn. Er zaten, zeker in de eerste kilometer, hellingen van 14% in de toegangsweg en voortdurend moest ik kracht zetten om vooruit te komen.
    Het eerste moment dat ik thuis weer ging lopen was het heel gek om horizontaal te gaan. Ik ben inmiddels een week en een paar trainingen verder en merk dat ik veel sterker ben geworden.

    Tot slot, van mijn achillespees heb ik geen last meer. Ik ga me nu toch eens inschrijven voor een wedstrijd en kijken of dat bevalt.

Geef een reactie